Ögonkontakt

Jag har funderat på en sak. Jag har sjukt svårt att se personen jag har sex med i ögonen. Under tiden alltså. Vet inte varför. Mitt ex tjatade alltid på mig om det där. Att jag gärna blundar. Även när jag kysser någon. Det känns onaturligt att titta. Det är många som tycker att det är ”det bästa som finns” och ”helt underbart” att se varandra i ögonen under sex men jag fattar verkligen inte det.

Har det med kärlek att göra? Inte för mig. Att jag inte ville se mitt ex i ögonen när vi låg med varandra har ingenting alls att göra med hur jag kände för honom. Eller ville och ville. Det kändes bara mer naturligt att blunda och jag hade verkligen svårt för att se honom i ögonen just då. Men de som tycker att det är så underbart, menar de att det är det med alla de har sex med eller bara med den de älskar?

Det finns ett väldigt litet antal personer (2 hittils, varav den ena var 8 år sedan) som jag av någon anledning har väldigt svårt att se i ögonen i större utsträckning än bara när det gäller sex. Tiden runt omkring sex, eller när jag är ensam med dem över huvud taget. I deras sällskap känner jag mig, märkligt nog, nästan totalt utlämnad och sjukligt osäker. Som om han kan se igenom mig som ett bakplåtspapper. Det har kanske att göra med någon form av intimitetsskräck. Som om han skulle kunna se min själ genom mina ögon.

Den andra av de två har jag känt i många år men har inte varit ensam med förrän nyligen. För några veckor sedan. Då kände jag mig plötsligt sådär oförklarligt utlämnad och osäker. Och jag tror inte jag såg honom i ögonen mer än när han plötsligt ställde mig mot väggen och frågade varför. Jag trodde verkligen inte att någon noterat det där. Inte ens jag har ju gjort det egentligen, förrän nu. Varför jag gör så där och varför det bara gäller just de två människorna har jag inte en aning om.

closed2

Annonser

~ av frallans på 05 april 2009.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: