Skillnader mellan könen

Fick en kommentar apropå att jag skrev att killar verkar ha lättare att hålla isär sex och känslor: ”Tror det är en liten myt. det där med att killar skulle ha det lättare…”. Och nu när jag tänker efter så tror nog jag det också. Däremot tror jag att killar har lättare att ha sex lite när som helst, oavsett omständigheter. Vad jag menar är att om jag har mycket i huvudet och kanske är stressad över något blir det gärna så att sex får vänta tills problemen är ur vägen. Detta känner jag också igen hos mina tjejkompisar. Min erfarenhet av killar däremot är att även om de har något problem att tänka på, eller till och med trassel i själva förhållandet, så går det oftast bra att ha sex ändå och lösa problemen senare. Om ni fattar.

Ett mer bildligt exempel: Om jag och ev. pojkvän har varsin prio-lista på saker som är viktiga och sex i normalläge ligger högst upp på den listan så ligger den punkten ofta kvar högt upp på killens lista även om det dyker upp problem på listan som behöver lösas. Sex-punkten är alltså permanent högt placerad oavsett vilka andra saker som finns på listan. Samtidigt är den väldigt flexibel och går att slänga in lite var som helst. Men på min, tjejens, lista flyttas sex gärna neråt när det dyker upp problem på listan som måste lösas. Särskilt när det gäller trassel inom själva förhållandet. Nu blev det kanske övertydligt istället men jag tror alltså att tjejer helt enkelt har svårare att bara lägga eventuella problem åt sidan, och ha sex ändå, i ett förhållande. Och kanske annars också förstås.

Det tycker jag är synd. För även om jag ibland lite nedlåtande slänger ur mig saker som att ”killar använder sex till att lösa alla problem” så tror jag ändå att det många gånger är väldigt bra att ha sex om man till exempel är stressade och lite småirriterade på varandra. Så klart. Men trots att jag tror det är jag en klassisk tjej på det viset när jag är i ett förhållande och sex hamnar bara högst upp på listan igen när alla problem är lösta.

Nu slog det mig i och för sig att jag kanske tror att det är en sån här skillnad mellan könen helt enkelt för att vad jag upplever som ett problem upplever inte han alls… Så är det nog förresten ja. Jaha. Så var det här ett inlägg i onödan då.

Annonser

~ av frallans på 16 april 2009.

2 svar to “Skillnader mellan könen”

  1. Inte alls i onödan. Dina funderingar är bra. Gillar att läsa. Godmorgon på dig förresten.:)

  2. Haha, du är bäst!
    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: