Sms-beroende

Jag är beroende av en hel del grejer men ett nytt tillskott är SMS. Djävulens verktyg. Det är för jävla lätt att skicka iväg ett sms. Eller 10. En vis man sa till mig idag, vilket jag förstås redan visste, att man orkar inte med folk som bara sms:ar från morgon till kväll.

Mitt problem är dock att jag behöver hjälp. Akut hjälp att aktivera mig. Att träffa folk. Att hitta på saker. När nästan alla jag normalt umgås med har kids och grejer och bor i förorternas förorter så är det inte lika lätt som förut. Förr i tiden var det lätt att styra upp något kul vilken dag som helst egentligen eftersom mina då barnlösa vänner såg till att alla som vill fick vara med. Så är det inte nu längre eftersom de jag brukade träffa när jag gick ut för det första bara är killar, och då är det ju lätt hänt att det helt enkelt fortsätter så kvällen igenom och ingen tänker på att ringa en tjej som man inte planerar att eventuellt lura hem. Det verkar inte finnas någon direkt mening med det, vilkte jag förstås förstår.

Men detta gör att jag nu sitter fast. Jag har inget tjejkompisgäng att gå med och sedan träffa upp killarna vi känner. Och att gå ut helt ensam och hoppas på att man får tag på någon känns lite väl långsökt. Så allt jag kunnat göra är att försöka hinna med dessa killkompisar, som åtminstone jag ser dem som, ut från början. Men ofta är det ju så att killarna gärna ses hemma hos någon först och tjejerna på ett annat ställe för att sedan träffas upp.

Så vad gör man då i mitt fall, när man förmodligen redan fått de flesta killkompisar jag har att tröttna totalt på mina 800 sms i minuten varannan dag när jag inte har ett litet entourage av potentiella ligg att locka dem med? Jag vill ju gärna tro att mitt sällskap ska räcka, eftersom det ändå kryllar av villiga tejer på krogen åt dem. För allt jag är ute efter, förutom att ha kul med mina faktiskt extremt roliga killkompisar, är ju alla villiga killar som det också kryllar av på krogen. Jag sitter alltså i en liten knipa här. De ringer inte mig är de ska hitta på något, vare sig det gäller pokerkväll, vilket jag för övrigt skulle spöa dem allihop i, eller efter-jobbet-öl eller en vanlig hederlig utgång. Och har jag ingenting mer än mitt eget sällskap att komma med så verkar det väldigt ofta som om jag inte är direkt välkommen.

Jag behöver komma ut. Spela poker, supa ner mig, ta en öl eller två, spela minigolf om det skulle vara så. Men jag vill komma ut. Och jag vill träffa dem jag gillar bäst. Vilket tyvärr råkar vara de som jag förmodligen redan skrämt bort för all framtid  men som jag tycker är absolut roligast att umgås med. Visst, de har väl en del diskutabla idéer och ibland lite av en flytande moral. Men det är ju bara en del av deras charmpaket. Hur som helst blir jag alltid glad när jag träffar dem och jag kan inte minnas en enda trist kväll i deras sällskap.

Och just precis den här lite lätt nattsvarta peridoen i mitt liv skulle det vara så fruktansvärt skönt att bara få bli medbjuden ut någon kväll. På en after-work. Eller pokerkväll. Eller vad som helst. Men av erfarenhet vet jag att så kommer det inte bli. De få gånger jag fått följa med har det antingen funnits en baktanke från någon eller så har jag kommit med via någon av mina närmare vänner, de där som tydligen blivit vuxna nu.

Så vad i h-vete gör man? Jag behöver verkligen hjälp. Jag måste börja leva igen. Och jag behöver hjälp. Och det är väldigt, väldigt lite jag egentligen behöver hjälp med. Det är ju faktiskt bara ett sms eller telefonsamtal.

Annonser

~ av frallans på 12 maj 2009.

2 svar to “Sms-beroende”

  1. Endast ett sms eller teesamtal. Vad väntar du på.:)?

  2. Att någon ska ringa?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: